Välkommen till Thoren Framtid i

Stockholm / Svea Torn

Med en härlig utemiljö och en gård som är anpassad för både små och större barn, ger förskolan vid Svea Torn stora möjligheter till rörelse. För de allra minsta finns en egen gård med gungdjur och lekställningar. Vi har också färdigställt en gård för större barn med konstgräsplan, läktare, scen och ny lekställning. Svea Torn har även engelskprofilerad avdelning med engelska och svenska. Hos oss får barnen dansa med våra Lesmills-utbildade instruktörer. Vi använder gården och vårt gymnastikrum till rörelse i form av hinderbanor, yoga och aerobics.
 Dekorativt element
ADRESS
Jungfrugatan 53 B
115 31 Stockholm
FRÅGOR OM FÖRSKOLAN
Geeshani Fonseka
072-728 66 41
geeshani.fonseka@thorenframtid.se
REKTOR
Geeshani Fonseka
072-728 66 41
geeshani.fonseka@thorenframtid.se
Inom kort öppnar Thoren Framtid förskola i

Stockholm / Svea Torn

Intresseanmälan

Ansökan sker via Stockholm Stad men fyll gärna i en intresseanmälan hos oss innan kön öppnar.
Följ gärna utvecklingen på thorenframtid.se och våra sociala medier. Välkomna!
Intresseanmälan

Om vår förskola

Svea Torn

Med en härlig utemiljö och en gård som är anpassad för både små och större barn, ger förskolan vid Svea Torn stora möjligheter till rörelse.

En av Stockholms största innergårdar

På Jungfrugatan nära Lill-Jansskogen och stadens alla aktiviteter har vi förskoleverksamhet i luftiga lokaler där vi har gott om plats.

Dansklasser och gymnastik

För de allra minsta finns en egen gård med gungdjur och lekställningar. Vi har också färdigställt en gård för större barn med konstgräsplan, läktare, scen och ny lekställning. Svea Torn har även engelskprofilerad avdelning med engelska och svenska. Hos oss får barnen dansa med våra Lesmills-utbildade instruktörer. Vi använder gården och vårt gymnastikrum till rörelse i form av hinderbanor, yoga och aerobics.

Språkutveckling och Pedagogik i rörelse

På Thoren Framtid Svea Torn förskola arbetar vi mycket med både svenska och engelska i barngrupperna. Vi fäster också stor vikt på värdegrund med trygghet, glädje, flexibilitet och individuella behov. Thoren Framtid Svea Torn lägger också stor vikt vid profilen Pedagogik i rörelse och vi erbjuder dans med våra Les Mills-utbildade instruktörer. Vi erbjuder rörelse och gymnastik både inomhus och inomhus dagligen. På vår stora gård åker barnen pulka på vår stora backe på vintern, cyklar, tränar motorik och leker grupplekar på sommaren. Kort sagt, rör vi oss så mycket vi kan, både inomhus och utomhus i våra fantastiska närmiljöer. Dessutom erbjuder vi härliga utflykter i skogen och gör studiebesök på museum och djurgårdar.

Pedagogiska miljöer för nyfikna barn

Sedan starten har vi konsekvent arbetat med profilen Pedagogik i rörelse innebär också att vi lägger stor vikt vid miljöerna både inomhus och utomhus. Vi väljer våra lokaler med omsorg och ställer höga krav på att det finns rikliga möjligheter till utevistelse. Miljön ska vara inbjudande och stimulera till fantasi, lek och lärande, och inomhus erbjuder vi en variation av rum som är anpassade för rörelse och aktivitet men också ro, avkoppling och avskildhet. Vi har också ett eget rörelserum där barnen får dansa med våra egna Les Mills-utbildade instruktörer och leka olika rörelselekar. Vi erbjuder också stora möjligheter för barnen att uttrycka sig estetiskt genom att teckna, måla, skapa med lera, och vi har pedagogiskt material för konstruktion och byggen. Vi har även ett vatten- och sandrum där barnen får utforska olika fenomen inom naturvetenskap och matematik.

Hälsosam mat med ekologiska inslag

På Thoren Framtid Svea Torn serverar våra egna kockar hemlagad mat från vårt eget storkök. Maten tillagas med utvalda råvaror och ekologiska inslag, och vi undviker både konserveringsmedel och socker. Kosten är en del av vår profil där vi lägger grunden för hälsa och rörelse.

Engagerad och välutbildad personal

Thoren Framtid förskola vid Svea Torn har mycket engagerad och välutbildad personal. Vi har värdesatt mångfald och därför är vi glada över att personalen består av både kvinnor och män i olika åldrar. All personal är handplockad efter Thoren Framtids profil och värdegrund för att ge ditt barn en bättre start i livet.

Köregler

Thoren Framtid Svea Torn är med i Stockholms stads gemensamma ansökningssystem där endast kö och erbjudande om plats kan administreras. Lediga platser fördelas först till barn med förtur, därefter enligt barnens anmälningsdatum. Läs mer om köreglerna här!

Om öppettider, köregler och avgifter

Thoren Framtid tillämpar Stockholms stads maxtaxa. Avgiften grundar sig på barnets vistelsetid samt vårdnadshavares gemensamma bruttoinkomst. Läs mer om öppettider, ramtider och räkna ut er avgift här!

Klagomålshantering

Vi ser klagomål som ett utmärkt tillfälle till förbättring av vår verksamhet. Läs mer om hur du går till väga här!

Träffa Rektorn!

Geeshani Fonseka som är rektorn vid Svea Torn hälsar dig och ditt barn välkomna till Thoren Framtid!

Aktuella events

Boka rundvandring
Vill du veta mer om vår skola, kontakta vår rektor.
 Dekorativt element

Nyheter

Hermes, Sveatorn

Hermes, Sveatorn

På Hermes arbetar vi just nu med projekt naturkunskap och matematik. Hur detta ter sig för de minsta barnen, som vi har på Hermes ser olika ut.

Läs mer
Vi använder Tyra-appen!

Vi använder Tyra-appen!

Detta är vårt verktyg som hjälper oss i vårt arbete med pedagogisk dokumentation dvs. uppföljning, utvärdering och utveckling i vår förskola.

Läs mer
GUIDE: Första tiden på förskolan – Så lyckas du

GUIDE: Första tiden på förskolan – Så lyckas du

Du har lämnat ditt barn på förskolan för första gången och nu ska ni börja vänja er vid er nya tillvaro. Det kan vara både spännande, roligt – och lite jobbigt. I alla fall i början. Här kommer några tips från Thoren Framtid om hur du kan göra det bästa av den första tiden på förskolan!

Läs mer

Nedladdningsbara dokument

Säkerställ en plats nu

Vill du ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att ta sig an framtidens utmaningar? Då ska du se till att ställa ditt barn i kö nu.