Välkommen till Thoren Framtid i

Karlstad

Varmt välkomna till oss på Thoren framtid förskola som ligger beläget på vackra Kasernhöjden. Vi har fina närområden som vi ofta besöker, allt från skogen, vattnet, lekparker, biliotek, och idrottsanläggningar. Med våra två fina el-cyklar transporterar vi barnen både stora och små till olika spännande områden.
 Dekorativt element

Hej förälder!

Just nu har vi några lediga platser i alla åldrar och du är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.

Intresseanmälan
Titta in på vår förskola

Vi förbereder barnen för framtiden

På Thoren Framtid vill vi vara förskolan som bäst förbereder barnen för framtiden. Barnets resa genom förskolan och vidare in i grundskolan och framtiden ska vara lustfylld – och alla barn ska ges förutsättningar att lära och utvecklas. Hos oss växer förskolebarnen och blir till trygga individer med förståelse för andra och sig själva.

Kontaktuppgifter

REKTOR
Madeleine Kristiansson
073-096 23 78 / 070-578 02 50
-
Epost ikon i form av ett kuvert
FRÅGOR OM SKOLAN
-
Epost ikon i form av ett kuvert
ADRESS
Kasernhöjden 16
653 39 Karlstad

Aktuella events

Boka rundvandring
Vill du veta mer om vår skola, kontakta vår rektor.
Inom kort öppnar Thoren Framtid förskola i

Karlstad

Intresseanmälan

Ansökan sker via Stockholm Stad men fyll gärna i en intresseanmälan hos oss innan kön öppnar.
Följ gärna utvecklingen på thorenframtid.se och våra sociala medier. Välkomna!
Intresseanmälan

Om vår förskola

Våra lärmiljöer utmanar och lockar till lek samt att materialet är tillgängligt, flexibelt och utmanande som följer barnens intresse och behov.  

Vi lägger stort fokus i att bygga trygga relationer med både barn och vårdnadshavare genom våra värdeord mod, kraft, passion och hjärta lägger vi grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans stolthet är pedagogerna som med sin kunskap och sitt stora engagemang med ett stort hjärta tar hand om det finaste ni har – barnen.

Köregler

  • Vår förskola har en egen kö så du behöver aktivt ställa ditt barn i vår kö. Du kommer till vår kö genom att klicka på den rosa rutan ”Ställ ditt barn i kö" när du skrollar längst ner på denna sida.
  • Du kan ställa ditt barn i vår kö till förskolan då barnet är fött.  
  • Barnet ska vara fyllda ett år innan de kan börja på förskolan.
  • Plats i kön räknas från den dag då anmälan inkommit till vårt system.
  • Om flera ansökningar har samma datum tillämpas ordningsföljd efter klockslag då anmälan inkommit
  • Vi tillämpar syskonförtur
  • Ett studiebesök på förskolan rekommenderas i anslutning till att du ställt ditt barn i vår kö.
  • Du kommer att bli kontaktad av förskolans rektor och inbjuden till förskolan så att du får möjlighet att se våra fina lärmiljöer och träffa våra fantastiska pedagoger.
  • Vid erbjudande av plats skickas placeringsmeddelande ut.
  • Om barnet har två vårdnadshavare skall ansökan göras gemensamt

Avgifter, öppettider och ramtider

Thoren Framtid förskola tillämpar samma taxa som Karlstads kommun. Månadsavgiften betalas i slutet av varje månad för innehavande månad. Vi tillämpar maxtaxa. Detta är beräknat på hushållets sammanlagda bruttoinkomst. Har man syskon är taxan för de andra barnen lägre. Vi tillämpar även allmän förskola, dvs från och med höstterminen det år ett barn fyller tre år har barnet rätt till 15 timmar förskoleverksamhet utan kostnad/avgift. Hos oss är barnen med allmän förskola på förskolan 5 timmar om dagen tisdag, onsdag och torsdag. Barn som har allmän förskola är lediga på grundskolans lovdagar.

Våra öppettider är 6:30-18:30

Läs mer om regler och avgift på Karlstads kommuns sida här!

Du kommer även att använda Karlstads kommuns e-tjänst när du lägger in ert behov av placering, dvs snitt tid (antal timmar/vecka) samt när du önskar säga upp din plats.

På Thoren Framtids digitala plattform TYRA lägger du in tid för när du lämnar och hämtar ditt barn. Där kan du även följa förskolans verksamhet via Bloggen och ditt barns utveckling via lärloggen samt ta del av information och kommunicera med förskolan.

Klagomålshantering

Vi ser klagomål som ett utmärkt tillfälle till förbättring av vår verksamhet. Vårt mål är att du skall känna att all personal snabbt och konstruktivt tar hand om dina klagomål och därför är det viktigt att du vet vart du ska vända dig.  Läs mer om hur du går till väga här!

Träffa Rektorn!

Madeleine Kristiansson som är rektorn vid Förskolan i Karlstad hälsar dig och ditt barn välkomna till Thoren Framtid!  

 Dekorativt element

Nyheter

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Läs mer
Vi använder Tyra-appen!

Vi använder Tyra-appen!

Detta är vårt verktyg som hjälper oss i vårt arbete med pedagogisk dokumentation dvs. uppföljning, utvärdering och utveckling i vår förskola.

Läs mer
GUIDE: Första tiden på förskolan – Så lyckas du

GUIDE: Första tiden på förskolan – Så lyckas du

Du har lämnat ditt barn på förskolan för första gången och nu ska ni börja vänja er vid er nya tillvaro. Det kan vara både spännande, roligt – och lite jobbigt. I alla fall i början. Här kommer några tips från Thoren Framtid om hur du kan göra det bästa av den första tiden på förskolan!

Läs mer

Nedladdningsbara dokument

Inga filer finns för nedladdning.

Säkerställ en plats nu

Vill du ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att ta sig an framtidens utmaningar? Då ska du se till att ställa ditt barn i kö nu.