Välkommen till Thoren Framtid i

Hässleholm

Ni hittar oss på Garnisonsvägen 5 vid ett grönskande naturområde, nära till Hässleholms gården och Finjasjön men också närhet till vår grundskola som ligger ett stenkast ifrån.
 Dekorativt element

Hej förälder!

Just nu har vi några lediga platser i alla åldrar och du är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.

Intresseanmälan
Titta in på vår förskola

Vi förbereder barnen för framtiden

På Thoren Framtid vill vi vara förskolan som bäst förbereder barnen för framtiden. Barnets resa genom förskolan och vidare in i grundskolan och framtiden ska vara lustfylld – och alla barn ska ges förutsättningar att lära och utvecklas. Hos oss växer förskolebarnen och blir till trygga individer med förståelse för andra och sig själva.

Kontaktuppgifter

REKTOR
Simona Oxler
072-142 16 61
-
Epost ikon i form av ett kuvert
FRÅGOR OM SKOLAN
-
Epost ikon i form av ett kuvert
ADRESS
Garnisonsvägen 5
281 35 Hässleholm

Aktuella events

Boka rundvandring
Vill du veta mer om vår skola, kontakta vår rektor.
Inom kort öppnar Thoren Framtid förskola i

Hässleholm

Intresseanmälan

Ansökan sker via Stockholm Stad men fyll gärna i en intresseanmälan hos oss innan kön öppnar.
Följ gärna utvecklingen på thorenframtid.se och våra sociala medier. Välkomna!
Intresseanmälan

Om vår förskola

Vi har fyra avdelningar på vår förskola fördelat på två plan. Här finns en stor utemiljö som möjliggör många roliga och lärorika aktiviteter samt en spännande innemiljö där projektet avspeglar sig inne på avdelningarna. Bussförbindelserna till och från stan finns precis utanför vår förskola som ger oss möjligheter att ta oss till olika aktivitet så som besök på biblioteket och andra platser i vårt samhälle som vi vill utforska.

Vi på Thoren Framtid förskola i Hässleholm vill vara det naturliga förstahandsvalet när ert barn ska ta steget in i förskolans värld. Vi erbjuder en trygg och glad förskola med engagerade, kompetenta pedagoger och personal som ständigt arbetar för att utveckla förskolan och upprätthålla god kvalité med förutsättningar för barnens lustfyllda lärande.

Här lär och utvecklas vi tillsammans genom att bygga trygga relationer med både barn och vårdnadshavare som är förutsättningar för att vi sedan ska kunna utmana barnen vidare i deras lärande. Med våra värdeord mod, kraft, passion och hjärta lägger vi grunden för ett livslångt lärande.

Köregler

  • Anmälan av barn till förskolas barnomsorgskö kan göras då barnet är fött.  
  • Barnet ska vara fyllda ett år innan de kan börja på förskolan
  • Plats i kön räknas från den dag då anmälan inkommit till vårt system.
  • Turordning i kön för förskolebarnsålder: Garantidatum: Fyra månader efter ansökningsdatum eller önskat placeringsdatum – om det önskade datumet ligger längre fram i tiden än fyra månader. Tidigast garantidatum placeras först i kön. Vid samma garantidatum placeras äldst barn först
  • Förtur i kön för barn i förskoleålder: 1. Barn i behov av särskilt stöd enligt Skollagen 8 kap 5 och 7 §§. 2. Syskonförtur(gäller om önskat placeringsdatum för syskon till barn på aktuell förskoleenhet ligger inom en tidsram på 2 månader från det att plats blir tillgänglig, eller om garantidatumet är passerat och barnet har en placering på en annan förskola).
  • Om flera ansökningar har samma datum tillämpas ordningsföljd efter klockslag då anmälan inkommit
  • Om barnet har två vårdnadshavare skall ansökan göras gemensamt
  • Vid erbjudande av plats skickas placeringsmeddelande ut. Rektor ringer även upp.
  • Via vår hemsida gör ni er ansökan och det är jag som rektor som administrerar.

Avgifter, öppettider och ramtider

Månadsavgiften betalas i slutet av varje månad för innehavande månad, enligt faktura. Vi tillämpar maxtaxa. Detta är beräknat på hushållets sammanlagda bruttoinkomst på en maxtaxa enligt kommunens riktlinjer. Har man två barn hos oss är maxtaxan för det andra barnet lägre än för barn 1. Vi tillämpar även allmän förskola, dvs från och med höstterminen det år ett barn fyller tre år har barnet rätt till 15 timmar förskoleverksamhet utan kostnad/avgift. Gäller ej juni, juli och augusti.  

Våra öppettider är 6:30-17:30.

Läs mer om köregler, ramtider och räkna ut er avgift här!

Klagomålshantering

Vi ser klagomål som ett utmärkt tillfälle till förbättring av vår verksamhet. Vårt mål är att du skall känna att all personal snabbt och konstruktivt tar hand om dina klagomål och därför är det viktigt att du vet vart du ska vända dig.  Läs mer om hur du går till väga här!

Träffa Rektorn!

Simona Oxler som är rektorn vid Förskolan i Hässleholm hälsar dig och ditt barn välkomna till Thoren Framtid!  

 Dekorativt element

Nyheter

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Läs mer
Tack alla ni som besökte öppna huset den 6e maj

Tack alla ni som besökte öppna huset den 6e maj

Tack till alla som kom till vårt öppna hus. Så trevligt att träffa er alla.

Läs mer
Vi använder Tyra-appen!

Vi använder Tyra-appen!

Detta är vårt verktyg som hjälper oss i vårt arbete med pedagogisk dokumentation dvs. uppföljning, utvärdering och utveckling i vår förskola.

Läs mer

Nedladdningsbara dokument

Säkerställ en plats nu

Vill du ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att ta sig an framtidens utmaningar? Då ska du se till att ställa ditt barn i kö nu.