Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

 Dekorativt element

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Många förskolor arrangerar öppet hus, där de bjuder in barn och föräldrar att besöka den. Detta är ett bra tillfälle att lära känna förskolan bättre samt träffa personalen.

På Thoren Framtid Hässleholm bjuder vi ofta in till öppet hus, där vi välkomnar intresserade att uppleva vår värld för en stund. Du kan också boka en privat rundvisning, om du hellre vill det. Klicka här för att komma direkt dit!

Se lokalerna

Att besöka förskolan, exempelvis på öppet hus eller en privat rundvisning, ger dig möjligheten att uppleva förskolans inne- och utemiljö själv. Gå runt i lokalerna, spana in alla ytor, gården och utforska möjligheterna för lek och utveckling.

Träffa pedagoger

På förskolan får du chansen att träffa pedagogerna – en grym möjlighet att höra mer om förskolan, dess värderingar och undervisningsmetoder. Du kan också få en känsla för pedagogernas engagemang och professionalism. Detta är också en bra möjlighet att diskutera eventuella speciella behov eller oro du kan ha för ditt barn.

Hör om förskolans inriktning

Somliga förskolor har särskilda pedagogiska inriktningar och olika upplägg. Under ett besök får du höra mer om vad som gör förskolan speciell.

På Thoren Framtid får du exempelvis höra mer om vår pedagogiska modell och hur vi lägger grunden för det livslånga lärandet.

Att tänka på

Innan du gästar förskolan kan det vara bra att förbereda sig lite. Här är några saker att tänka på inför ett besök:

Förbered dig

Läs på om förskolan och skapa dig en första bild av den. Fundera också på vad du är intresserad av. Vad önskar du att en förskola ska erbjuda för att ditt barn ska känna sig tryggt, trivas och utvecklas så mycket som möjligt?

Ställ frågor

När du väl är på plats, var inte rädd för att ställa frågor. Det kan kännas läskigt att lämna sitt barn på förskolan, och du har säkert massvis med funderingar – allt från rutiner och säkerhet till måltider och vila. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor!

Följ ditt hjärta  

Lyssna på din magkänsla när du besöker olika förskolor. Den har ofta rätt.

Har du några frågor eller undrar du när vi har nästa öppet hus? Hör av dig här!
 Dekorativt element

Fler nyheter

Exteriörbild på förskolan i tegel med ballonger i förgrunden.

Tack alla ni som besökte öppna huset den 6e maj

Tack till alla som kom till vårt öppna hus. Så trevligt att träffa er alla.

Läs mer
En kvinna sitter i gräset och pussar ett barn hon har i famnen på kinden.

Att göra i Hässleholm med barn – 5 tips på mysiga utflyktsställen

Planerar du och familjen att spendera sommaren i Hässleholm? Då har ni mycket att se fram emot! 

Läs mer
ThorenGruppens logotyp.

Information: Här är ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Nedan finns ThorenGruppens riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för Coronavirusets spridning och påverkan.

Läs mer
Ett barn på ett golv leker med en Blue Both.

Kompostina äter matrester så de blir jord och biogas

Utifrån Thoren Framtids lokala mål ska barnen utveckla en större förståelse för hållbar utveckling. Förskolläraren Sabina kombinerar detta med målet att utbildningen ska ge adekvat digital kompetens. Förskolans äldre barn har god koll på Sopsamlarsmonstren Kompostina, Flamman, Glasmo och Glas-Klara.

Läs mer