Kompostina äter matrester så de blir jord och biogas

Kompostina äter matrester så de blir jord och biogas

 Dekorativt element

Utifrån Thoren Framtids lokala mål ska barnen utveckla en större förståelse för hållbar utveckling. Förskolläraren Sabina kombinerar detta med målet att utbildningen ska ge adekvat digital kompetens. Förskolans äldre barn har god koll på Sopsamlarsmonstren Kompostina, Flamman, Glasmo och Glas-Klara.

Genom observationer framkommer att barnen inkluderat begrepp som matavfall, brännbart och biogas i sitt språkbruk. Barnen skiljer tydligt på att Glasmo samlar på mörkt glas och Glas-Klara på ljust. Detta har stöd i Läroplanens text som säger att Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling – såväl ekonomisk och social som miljömässig.

I den skickligt planerade undervisningen får barnen programmera en Blue Both med uppdraget att hitta rätt väg till det som ska sopsorteras. Barnen kodar roboten att först gå tre steg rakt fram för att sedan svänga vänster och fortsätta fyra steg fram till Glasmo. I detta lärande möts digitala verktyg, hållbart utveckling samt matematisk förmåga på ett imponerande vis. Hela tiden utmanar pedagogerna barnens språk så att det blir allt mer rikt och nyanserat.

Nästa vecka fortsätter man arbetet och kanske är det Plastis som då kliver in i barnens begreppsvärld.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Förskolebarn som leker med färgglada dinosaurier längs en vägg.

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Läs mer
Exteriörbild på förskolan i tegel med ballonger i förgrunden.

Tack alla ni som besökte öppna huset den 6e maj

Tack till alla som kom till vårt öppna hus. Så trevligt att träffa er alla.

Läs mer
En kvinna sitter i gräset och pussar ett barn hon har i famnen på kinden.

Att göra i Hässleholm med barn – 5 tips på mysiga utflyktsställen

Planerar du och familjen att spendera sommaren i Hässleholm? Då har ni mycket att se fram emot! 

Läs mer
ThorenGruppens logotyp.

Information: Här är ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Nedan finns ThorenGruppens riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för Coronavirusets spridning och påverkan.

Läs mer