Välkommen till Thoren Framtid i

Stockholm / Svea Torn

Med en härlig utemiljö och en gård som är anpassad för både små och större barn, ger förskolan vid Svea Torn stora möjligheter till rörelse. För de allra minsta finns en egen gård med gungdjur och lekställningar. Vi har också färdigställt en gård för större barn med konstgräsplan, läktare, scen och ny lekställning. Hos oss får barnen dansa med våra Lesmills-utbildade instruktörer. Vi använder gården och vårt gymnastikrum till rörelse i form av hinderbanor, yoga och aerobics.
 Dekorativt element

Hej förälder!

Just nu har vi några lediga platser i alla åldrar och du är varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.

Intresseanmälan
Titta in på vår förskola

Vi förbereder barnen för framtiden

På Thoren Framtid vill vi vara förskolan som bäst förbereder barnen för framtiden. Barnets resa genom förskolan och vidare in i grundskolan och framtiden ska vara lustfylld – och alla barn ska ges förutsättningar att lära och utvecklas. Hos oss växer förskolebarnen och blir till trygga individer med förståelse för andra och sig själva.

Kontaktuppgifter

REKTOR
Geeshani Fonseka
072-728 66 41
-
Epost ikon i form av ett kuvert
FRÅGOR OM SKOLAN
-
Epost ikon i form av ett kuvert
ADRESS
Jungfrugatan 53 B
115 31 Stockholm

Aktuella events

Boka rundvandring
Vill du veta mer om vår skola, kontakta vår rektor.
Inom kort öppnar Thoren Framtid förskola i

Stockholm / Svea Torn

Intresseanmälan

Ansökan sker via Stockholm Stad men fyll gärna i en intresseanmälan hos oss innan kön öppnar.
Följ gärna utvecklingen på thorenframtid.se och våra sociala medier. Välkomna!
Intresseanmälan

Om vår förskola

Svea Torn

Med en härlig utemiljö och en gård som är anpassad för både små och större barn, ger förskolan vid Svea Torn stora möjligheter till rörelse.

En av Stockholms största innergårdar

På Jungfrugatan nära Lill-Jansskogen och stadens alla aktiviteter har vi förskoleverksamhet i luftiga lokaler där vi har gott om plats.

Dansklasser och gymnastik

För de allra minsta finns en egen gård med gungdjur och lekställningar. Vi har också färdigställt en gård för större barn med konstgräsplan, läktare, scen och ny lekställning. Hos oss får barnen dansa med våra Lesmills-utbildade instruktörer. Vi använder gården och vårt gymnastikrum till rörelse i form av hinderbanor, yoga och aerobics.

Språkutveckling och Pedagogik i rörelse

På Thoren Framtid Svea Torn förskola arbetar vi mycket med svenska i barngrupperna. Vi fäster också stor vikt på värdegrund med trygghet, glädje, flexibilitet och individuella behov. Thoren Framtid Svea Torn lägger också stor vikt vid profilen Pedagogik i rörelse och vi erbjuder dans med våra Les Mills-utbildade instruktörer. Vi erbjuder rörelse och gymnastik både inomhus och inomhus dagligen. På vår stora gård åker barnen pulka på vår stora backe på vintern, cyklar, tränar motorik och leker grupplekar på sommaren. Kort sagt, rör vi oss så mycket vi kan, både inomhus och utomhus i våra fantastiska närmiljöer. Dessutom erbjuder vi härliga utflykter i skogen och gör studiebesök på museum och djurgårdar.

Pedagogiska miljöer för nyfikna barn

Sedan starten har vi konsekvent arbetat med profilen Pedagogik i rörelse innebär också att vi lägger stor vikt vid miljöerna både inomhus och utomhus. Vi väljer våra lokaler med omsorg och ställer höga krav på att det finns rikliga möjligheter till utevistelse. Miljön ska vara inbjudande och stimulera till fantasi, lek och lärande, och inomhus erbjuder vi en variation av rum som är anpassade för rörelse och aktivitet men också ro, avkoppling och avskildhet. Vi har också ett eget rörelserum där barnen får dansa med våra egna Les Mills-utbildade instruktörer och leka olika rörelselekar. Vi erbjuder också stora möjligheter för barnen att uttrycka sig estetiskt genom att teckna, måla, skapa med lera, och vi har pedagogiskt material för konstruktion och byggen. Vi har även ett vatten- och sandrum där barnen får utforska olika fenomen inom naturvetenskap och matematik.

Hälsosam mat med ekologiska inslag

På Thoren Framtid Svea Torn serverar våra egna kockar hemlagad mat från vårt eget storkök. Maten tillagas med utvalda råvaror och ekologiska inslag, och vi undviker både konserveringsmedel och socker. Kosten är en del av vår profil där vi lägger grunden för hälsa och rörelse.

Engagerad och välutbildad personal

Thoren Framtid förskola vid Svea Torn har mycket engagerad och välutbildad personal. Vi har värdesatt mångfald och därför är vi glada över att personalen består av både kvinnor och män i olika åldrar. All personal är handplockad efter Thoren Framtids profil och värdegrund för att ge ditt barn en bättre start i livet.

Köregler

Thoren Framtid Svea Torn är med i Stockholms stads gemensamma ansökningssystem där endast kö och erbjudande om plats kan administreras. Lediga platser fördelas först till barn med förtur, därefter enligt barnens anmälningsdatum. Läs mer om köreglerna här!

Om öppettider, köregler och avgifter

Thoren Framtid tillämpar Stockholms stads maxtaxa. Avgiften grundar sig på barnets vistelsetid samt vårdnadshavares gemensamma bruttoinkomst. Läs mer om öppettider, ramtider och räkna ut er avgift här!

Klagomålshantering

Vi ser klagomål som ett utmärkt tillfälle till förbättring av vår verksamhet. Läs mer om hur du går till väga här!

Träffa Rektorn!

Geeshani Fonseka som är rektorn vid Svea Torn hälsar dig och ditt barn välkomna till Thoren Framtid!

 Dekorativt element

Nyheter

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Läs mer
Förskolans dag

Förskolans dag

Varje år firas Förskolans dag av barn och vuxna på förskolor runt om i Sverige. Oftast sker det utomhus, inom den ordinarie barngruppen, med roliga aktiviteter som maskerader, tävlingar och fika.

Läs mer
Invigning 18 oktober

Invigning 18 oktober

Vi har haft invigning på förskolan för att fira att vi nu heter Thoren Framtid Svea Torn 🥳💖💜

Läs mer

Nedladdningsbara dokument

Säkerställ en plats nu

Vill du ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att ta sig an framtidens utmaningar? Då ska du se till att ställa ditt barn i kö nu.