Välkommen till Thoren Framtid i

Stockholm / Älvsjö Gård

Förskolan är belägen i en liten oas alldeles nära Älvsjö station med vackra omgivningar. Lokalerna är anpassade efter vår verksamhet och vi har en gård till vårt förfogande. Området kring Älvsjö gård erbjuder allt från lekplatser till skogsäventyr och stora böljande gräsmattor för lek och lär. Här utnyttjar vi vår enastående miljö genom att ha många uteaktiviteter med barnen. Det finns gott om plats för upptäcktsfärder och rörelseaktiviteter.
 Dekorativt element
ADRESS
Älvsjö gårdsväg 3-9
125 30 Älvsjö
FRÅGOR OM FÖRSKOLAN
Geeshani Fonseka
072-728 66 41
geeshani.fonseka@thorenframtid.se
REKTOR
Geeshani Fonseka
072-728 66 41
geeshani.fonseka@thorenframtid.se
Inom kort öppnar Thoren Framtid förskola i

Stockholm / Älvsjö Gård

Intresseanmälan

Ansökan sker via Stockholm Stad men fyll gärna i en intresseanmälan hos oss innan kön öppnar.
Följ gärna utvecklingen på thorenframtid.se och våra sociala medier. Välkomna!
Intresseanmälan

Om vår förskola

Älvsjögård

Thoren Framtid förskola är en trygg liten oas med egen barnvänlig gård insprängd intill Älvsjö station.

Den lilla, personliga förskolan

Trots det mycket centrala läget är förskolan inrymd i lugna och ostörda omgivningar. I närområdet har vi tillgång till lekplatser, skogsäventyr och stora, böljande gräsmattor för lek och lär.

Personlig och småskalig förskola

Förskolan är belägen i en liten oas alldeles nära Älvsjö station med vackra omgivningar. Lokalerna är anpassade efter vår verksamhet och vi har en gård till vårt förfogande.

Dans och yoga på förskoletid

På Thoren Framtid Älvsjö gård får barnen både dans och yoga på förskoletid. Förskolan har egna, danspedagoger, och flera av våra pedagoger är utbildade Les Mills-instruktörer. Profilen med Pedagogik i rörelse är tydlig på Älvsjö gård, och vi arbetar aktivt med rörelse på inomhus och utomhus. På Thoren Framtid Älvsjö gård är det en liten och personlig miljö där alla barn blir sedda och får möjlighet att utvecklas.

Sagolika utemiljöer med rum för äventyr

Området kring Älvsjö gård erbjuder allt från lekplatser till skogsäventyr och stora böljande gräsmattor för lek och lär. Här utnyttjar vi vår enastående miljö genom att ha många uteaktiviteter med barnen. Det finns gott om plats för upptäcktsfärder och rörelseaktiviteter.

Älvsjö gård har också ett eget rörelserum inomhus. Alla interiörer i byggnaden och möbler och utrustning är anpassade till vår verksamhetsprofil.

Vårt mål är att de vackra, föränderliga miljöerna i våra fina lokaler och i den spännande parken ska locka till inspiration, upptäckarlust och bidra med nya möjligheter. Barnen ska få de bästa förutsättningar för såväl lek och aktiviteter som lugn och ro. Vi vill uppmuntra det kreativa och flexibla tänkandet och lära barnen att uppskatta varandras olikheter och speciella färdigheter.

Hälsosam mat med ekologiska inslag

På förskolan serverar våra egna kockar hemlagad mat från vårt eget storkök. Maten tillagas med utvalda råvaror och ekologiska inslag, och vi undviker både konserveringsmedel och socker. Kosten är en del av vår profil där vi lägger grunden för hälsa och rörelse. På Älvsjö gård startar varje termin med en pedagogisk planering som utgår från mål, syfte och genomförande, och avslutas sedan med en grundlig utvärdering.

Köregler

Thoren Framtid Älvsjö Gård är med i Stockholms stads gemensamma ansökningssystem där endast kö och erbjudande om plats kan administreras. Lediga platser fördelas först till barn med förtur, därefter enligt barnens anmälningsdatum. Läs mer om köreglerna här!

Avgift

Thoren Framtid tillämpar Stockholms stads maxtaxa. Avgiften grundar sig på barnets vistelsetid samt vårdnadshavares gemensamma bruttoinkomst. Läs mer och räkna ut er avgift här!

Klagomålshantering

Vi ser klagomål som ett utmärkt tillfälle till förbättring av vår verksamhet. Läs mer om hur du går till väga här!

Aktuella events

Här hittar du aktuella event och öppna hus.
Just nu finns inga planerade event
 Dekorativt element

Nyheter

Kom igång med läsningen – Så lär du ditt barn att läsa och att älska böcker

Kom igång med läsningen – Så lär du ditt barn att läsa och att älska böcker

Barn läser allt mindre och därför minskar även läskunnigheten, visar en rapport från Svenska Förläggareföreningen. Men du som förälder kan göra mycket – tillsammans med förskolan – för att hjälpa ditt barn att lära sig läsa och att dessutom börja älska det. 

Läs mer
Bli redo för första förskoledagen – 8 tips

Bli redo för första förskoledagen – 8 tips

Det kan kännas både helt underbart och helt otroligt läskigt att lämna sitt barn på förskolan den där första dagen. Hur kommer det kännas att lämna ifrån sig barnet till någon annan? Men oroa dig inte. Förskolepedagoger är äkta proffs, med full koll på inskolningen.

Läs mer

Nedladdningsbara dokument

Säkerställ en plats nu

Vill du ge ditt barn de bästa förutsättningarna för att ta sig an framtidens utmaningar? Då ska du se till att ställa ditt barn i kö nu.