Thoren Framtid Gustavsberg samarbetar med gymnasium för att utbilda framtidens pedagoger

Thoren Framtid Gustavsberg samarbetar med gymnasium för att utbilda framtidens pedagoger

 Dekorativt element

Thoren Framtid i Gustavsberg har nyligen startat igång ett projekt där förskolan ska samarbeta med elever som läser barn- och fritidsprogrammet på Gustavsbergs gymnasium. 

Thoren Framtids förskolechef, Desirée van Toor, berättar om det nya samarbetet och vilka positiva effekter projektet medför till både förskolebarnen och gymnasieeleverna. Syftet är att utveckla lärandet för förskolans barn och att ta reda på hur man kan utveckla framtidens pedagoger — vilket man givetvis gör bäst tillsammans!

Kan du berätta om Thoren Framtids nya samarbete med Gustavsbergs gymnasium, vad innebär ert nya samarbete?

– Det innebär att vi skapar goda förebilder och samtidigt möter framtidens pedagoger, att ge våra äldsta barn på förskolan ett äventyr. I detta projekt kommer vi att arbeta med Alfred Nobel, där barnen ska skapa uppfinningar som dem tillsammans med sina mentorer ska forma till konstverk. Vi arbetar tillsammans med bild- och formläraren på gymnasiet. För oss handlar det även om att se utvecklingsresan från 0–19 år. Hur kan vi utveckla lärandet för våra barn och hur kan vi utveckla framtidens pedagoger. Vad är bättre än att göra det tillsammans?

Vad är bakgrunden till initiativet? Hur kom idén om att inleda ett samarbete till?

– Det var Pierre Erlandsson, lärare på Gustavsbergs gymnasium, som tog kontakt med mig. Tillsammans med bild- och formläraren Cecilia bollade vi en massa idéer och kom tillslut fram till Nobelprojektet.

Vad är dina förväntningar på det här samarbetet? Hur kommer er samverkan med Gustavsbergs gymnasium gynna barnen?

– Oj, de är många. Att se barnen, deras förväntningar och spänning i ögonen. Att få följa med på deras resa, ta del av deras funderingar och möta framtidens pedagoger. Barnen är så taggade och vill bara komma igång med sina projekt. Nästa gång är i november och då ska uppfinningar börja ta form.

– Mina förväntningar är att barnen ska få ett äventyr, se sin omgivning ur ett annat perspektiv, och känna en trygghet i sin närmiljö. Sen att få ta del av skolans värld är ju enormt häftigt, där barnen uttryckt; ”WOW jag vill också gå i gymnasiet.” Då har vi redan skapat en positiv upplevelse som barnen kan bära med sig genom skolåren.

– För mig handlar det om att skapa goda relationer och förebilder. Varje dag möter våra barn de ”stora” elever som går förbi utanför. Ett ”hej” skapar en trygghetskänsla. Just nu vill jag bara njuta av den här resan tillsammans med barnen.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Personalen står i en grupp och ser glada ut på förskolans uteplats.

Glädjebesked för Thoren Framtid i Gustavsberg

Hårt arbete och flera skopor mod, kraft och passion. Nu har Thoren Framtid i Gustavsberg åtgärdat alla brister i Värmdö kommuns regelbundna tillsyn. - Det är verkligen glädjetårar och en jäkla revansch, säger rektorn Desirée van Toor.

Läs mer
En överblick på en lekplats med barn.

Tips till dig som är nyinflyttad i Gustavsberg – 3 saker att göra och 3 saker att se

Gustavsberg har växt och genomgått stora förändringar de senaste åren, vilket har gjort det till ett attraktivt bostadsområde. Oavsett om du har bott här tidigare eller om du är helt nyinflyttad så vill vi skicka med dig några tips.

Läs mer
Profilbild på Hanna.

Hanna är hjärtat i köket hos Thoren Framtid i Gustavsberg

Hanna Åhlin är köksansvarig på Thoren Framtid i Gustavsberg sedan sommaren 2020 och är nu hjärtat i verksamheten. Hannas stora passion är att skapa en god och hälsosam mat, och som köksansvarig får hon vara med och påverka samt utveckla verksamhetens matområde. Att barnen får i sig en varierad kost som både är nyttig och ekologisk är hennes största prioritet.

Läs mer
ThorenGruppens logotyp.

Information: Här är ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Nedan finns ThorenGruppens riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för Coronavirusets spridning och påverkan.

Läs mer
Illustration med en rosa himmel och en luftballong och hjärtan.

Barnen svarar på "Vad är kärlek?"

Barnen på Thoren Framtid Gustavsberg fick svara på vad kärlek är och det blev många fina beskrivningar!

Läs mer
Fem barn skrattar och springer mot kameran i förskolans lokal.

Lego, lera och lärande – barnen berättar om Thoren Framtid

Hur är det att gå på förskolan? Vad är en bra förskollärare? Vi frågade experterna om vad de tycker – här berättar förskolebarnen Julius, Greta, Ida, Vera och Vilma om deras dagar på Thoren Framtid.

Läs mer
Profilbild på Izabell.

Fler förskollärare behövs – Izabell bryter trenden

Det råder i dag enstor brist på utbildade förskollärare. Arbetsförmedlingen ger yrket hela 4,88av 5 möjliga på bristindexet, vilket är ett av de högsta i Sverige. En av dem som nu siktar på att bli utbildad förskollärare är Izabell Bergman. På sidan av jobbet på Thoren Framtid i Gustavsberg studerar hon till sin examen.

Läs mer
Person utklädd till en tiger står på huk och gör en high five med ett barn.

Kalas på Thoren Framtids förskola i Gustavsberg

Thoren Framtids förskola i Gustavsberg firar två år!

Läs mer