Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

 Dekorativt element

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Många förskolor arrangerar öppet hus, där de bjuder in barn och föräldrar att besöka den. Detta är ett bra tillfälle att lära känna förskolan bättre samt träffa personalen.

På Thoren Framtid Gustavsberg bjuder vi ofta in till öppet hus, där vi välkomnar intresserade att uppleva vår värld för en stund. Du kan också boka en privat rundvisning, om du hellre vill det. Klicka här för att komma direkt dit!

Se lokalerna

Att besöka förskolan, exempelvis på öppet hus eller en privat rundvisning, ger dig möjligheten att uppleva förskolans inne- och utemiljö själv. Gå runt i lokalerna, spana in alla ytor, gården och utforska möjligheterna för lek och utveckling.

Träffa pedagoger

På förskolan får du chansen att träffa pedagogerna – en grym möjlighet att höra mer om förskolan, dess värderingar och undervisningsmetoder. Du kan också få en känsla för pedagogernas engagemang och professionalism. Detta är också en bra möjlighet att diskutera eventuella speciella behov eller oro du kan ha för ditt barn.

Hör om förskolans inriktning

Somliga förskolor har särskilda pedagogiska inriktningar och olika upplägg. Under ett besök får du höra mer om vad som gör förskolan speciell.

På Thoren Framtid får du exempelvis höra mer om vår pedagogiska modell och hur vi lägger grunden för det livslånga lärandet.

Att tänka på

Innan du gästar förskolan kan det vara bra att förbereda sig lite. Här är några saker att tänka på inför ett besök:

Förbered dig

Läs på om förskolan och skapa dig en första bild av den. Fundera också på vad du är intresserad av. Vad önskar du att en förskola ska erbjuda för att ditt barn ska känna sig tryggt, trivas och utvecklas så mycket som möjligt?

Ställ frågor

När du väl är på plats, var inte rädd för att ställa frågor. Det kan kännas läskigt att lämna sitt barn på förskolan, och du har säkert massvis med funderingar – allt från rutiner och säkerhet till måltider och vila. Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor!

Följ ditt hjärta  

Lyssna på din magkänsla när du besöker olika förskolor. Den har ofta rätt.

Har du några frågor eller undrar du när vi har nästa öppet hus? Hör av dig här!
 Dekorativt element

Fler nyheter

En överblick på en lekplats med barn.

Tips till dig som är nyinflyttad i Gustavsberg – 3 saker att göra och 3 saker att se

Gustavsberg har växt och genomgått stora förändringar de senaste åren, vilket har gjort det till ett attraktivt bostadsområde. Oavsett om du har bott här tidigare eller om du är helt nyinflyttad så vill vi skicka med dig några tips.

Läs mer
Profilbild på Hanna.

Hanna är hjärtat i köket hos Thoren Framtid i Gustavsberg

Hanna Åhlin är köksansvarig på Thoren Framtid i Gustavsberg sedan sommaren 2020 och är nu hjärtat i verksamheten. Hannas stora passion är att skapa en god och hälsosam mat, och som köksansvarig får hon vara med och påverka samt utveckla verksamhetens matområde. Att barnen får i sig en varierad kost som både är nyttig och ekologisk är hennes största prioritet.

Läs mer
Kollage på tre bilder där barn är med på olika aktiviteter tillsammans med pedagoger och gymnasieelever..

Thoren Framtid Gustavsberg samarbetar med gymnasium för att utbilda framtidens pedagoger

Thoren Framtid i Gustavsberg har nyligen startat igång ett projekt där förskolan ska samarbeta med elever som läser barn- och fritidsprogrammet på Gustavsbergs gymnasium. 

Läs mer
ThorenGruppens logotyp.

Information: Här är ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Nedan finns ThorenGruppens riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för Coronavirusets spridning och påverkan.

Läs mer
Illustration med en rosa himmel och en luftballong och hjärtan.

Barnen svarar på "Vad är kärlek?"

Barnen på Thoren Framtid Gustavsberg fick svara på vad kärlek är och det blev många fina beskrivningar!

Läs mer
Fem barn skrattar och springer mot kameran i förskolans lokal.

Lego, lera och lärande – barnen berättar om Thoren Framtid

Hur är det att gå på förskolan? Vad är en bra förskollärare? Vi frågade experterna om vad de tycker – här berättar förskolebarnen Julius, Greta, Ida, Vera och Vilma om deras dagar på Thoren Framtid.

Läs mer
Profilbild på Izabell.

Fler förskollärare behövs – Izabell bryter trenden

Det råder i dag enstor brist på utbildade förskollärare. Arbetsförmedlingen ger yrket hela 4,88av 5 möjliga på bristindexet, vilket är ett av de högsta i Sverige. En av dem som nu siktar på att bli utbildad förskollärare är Izabell Bergman. På sidan av jobbet på Thoren Framtid i Gustavsberg studerar hon till sin examen.

Läs mer
Person utklädd till en tiger står på huk och gör en high five med ett barn.

Kalas på Thoren Framtids förskola i Gustavsberg

Thoren Framtids förskola i Gustavsberg firar två år!

Läs mer