Hej Hanna och välkommen till Thoren Framtid! Vem är du och vad har du jobbat med tidigare innan du började hos oss som köksansvarig?
– Hej och tack så mycket! Jag har en lång och gedigen erfarenhet av restaurang och kök. Jag har jobbat med mat inom olika områden under femton år och det är något som jag älskar och känner stor passion för. Några av de områden som jag har fått testa på som berör mat är bland annat försäljning, slakt/styckning, butiksjobb och personalansvar. Jag hade tidigare inte kunnat föreställa mig att jag skulle hamna i ett kök på en förskola men i dag är jag otroligt nöjd över mitt val och jag trivs fantastiskt bra med både kollegor och barnen på förskolan.
Hur tänker ni kring barnens kost, vad är viktigt för er?
– För oss på Thoren Framtid och för mig som köksansvarig är maten och råvarorna väldigt viktiga. Jag lagar mellanmålet från grunden till alla våra barn och råvarorna ska alltid vara ekologiska och det ska alltid finnas en bred variation där jag skiftar mellan smaker och konsistens. Barnen ska få testa och våga pröva nya mellanmål för att bredda och utveckla sina smakpreferenser. Lunchen beställer vi från en cateringfirma som vi omsorgsfullt har valt ut, då vi har ett nära och fungerande samarbete med cateringfirman kan vi vara med och påverka luncherna. Varje dag får barnen prova olika sorters grönsaker och vi har inget tillsatt socker i maten, vi försöker även undvika ketchup så gott det går. Med andra ord serverar vi god, vällagad och varierad kost till våra barn varje dag.
Vad är det bästa med att jobba på Thoren Framtid i Gustavsberg?
– Det bästa med att jobba på den här förskolan är alla våra fantastiska barn, det är därför vi är här allihopa — för barnen. Det är en underbar känsla att få komma till jobbet varje dag och mötas av glada barn vid grinden. Det finns även en otroligt fin glädje och samhörighet i personalgruppen. Vi har ett fint samarbete och vi jobbar alla mot samma mål och vision.
Vad har du för dröm och vision i din roll som köksansvarig, vad hoppas du kunna åstadkomma och påverka framöver?
– Min förhoppning är att kunna inkludera barnen i matlagningen och väcka ett genuint intresse hos dem. Jag vill såklart att barnen ska tycka att det är roligt med mat och att de ska våga testa nya rätter och råvaror. Att de utvecklar en nyfikenhet och ett intresse för mat genom att integrera dem i köket och i mitt jobb, att de får vara med och hjälpa till. Förhoppningsvis kommer de tycka att det är kul och spännande med matlagning och vad dem stoppar i sig.