Hanna är hjärtat i köket hos Thoren Framtid i Gustavsberg

Hanna är hjärtat i köket hos Thoren Framtid i Gustavsberg

 Dekorativt element

Hanna Åhlin är köksansvarig på Thoren Framtid i Gustavsberg sedan sommaren 2020 och är nu hjärtat i verksamheten. Hannas stora passion är att skapa en god och hälsosam mat, och som köksansvarig får hon vara med och påverka samt utveckla verksamhetens matområde. Att barnen får i sig en varierad kost som både är nyttig och ekologisk är hennes största prioritet.

Hej Hanna och välkommen till Thoren Framtid! Vem är du och vad har du jobbat med tidigare innan du började hos oss som köksansvarig?

– Hej och tack så mycket! Jag har en lång och gedigen erfarenhet av restaurang och kök. Jag har jobbat med mat inom olika områden under femton år och det är något som jag älskar och känner stor passion för. Några av de områden som jag har fått testa på som berör mat är bland annat försäljning, slakt/styckning, butiksjobb och personalansvar. Jag hade tidigare inte kunnat föreställa mig att jag skulle hamna i ett kök på en förskola men i dag är jag otroligt nöjd över mitt val och jag trivs fantastiskt bra med både kollegor och barnen på förskolan.

Hur tänker ni kring barnens kost, vad är viktigt för er?

– För oss på Thoren Framtid och för mig som köksansvarig är maten och råvarorna väldigt viktiga. Jag lagar mellanmålet från grunden till alla våra barn och råvarorna ska alltid vara ekologiska och det ska alltid finnas en bred variation där jag skiftar mellan smaker och konsistens. Barnen ska få testa och våga pröva nya mellanmål för att bredda och utveckla sina smakpreferenser. Lunchen beställer vi från en cateringfirma som vi omsorgsfullt har valt ut, då vi har ett nära och fungerande samarbete med cateringfirman kan vi vara med och påverka luncherna. Varje dag får barnen prova olika sorters grönsaker och vi har inget tillsatt socker i maten, vi försöker även undvika ketchup så gott det går. Med andra ord serverar vi god, vällagad och varierad kost till våra barn varje dag.

Vad är det bästa med att jobba på Thoren Framtid i Gustavsberg?

– Det bästa med att jobba på den här förskolan är alla våra fantastiska barn, det är därför vi är här allihopa — för barnen. Det är en underbar känsla att få komma till jobbet varje dag och mötas av glada barn vid grinden. Det finns även en otroligt fin glädje och samhörighet i personalgruppen. Vi har ett fint samarbete och vi jobbar alla mot samma mål och vision.

Vad har du för dröm och vision i din roll som köksansvarig, vad hoppas du kunna åstadkomma och påverka framöver?

– Min förhoppning är att kunna inkludera barnen i matlagningen och väcka ett genuint intresse hos dem. Jag vill såklart att barnen ska tycka att det är roligt med mat och att de ska våga testa nya rätter och råvaror. Att de utvecklar en nyfikenhet och ett intresse för mat genom att integrera dem i köket och i mitt jobb, att de får vara med och hjälpa till. Förhoppningsvis kommer de tycka att det är kul och spännande med matlagning och vad dem stoppar i sig.

 Dekorativt element

Fler nyheter

Förskolebarn som leker med färgglada dinosaurier längs en vägg.

Därför är det bra att besöka en förskola på plats

Att läsa på tar dig bara en bit på vägen. Den bästa känslan för om en förskola är rätt för ditt barn får du genom att besöka den. Här listar vi några anledningar att boka in ett besök – och ett par tips till då du är på plats.

Läs mer
En överblick på en lekplats med barn.

Tips till dig som är nyinflyttad i Gustavsberg – 3 saker att göra och 3 saker att se

Gustavsberg har växt och genomgått stora förändringar de senaste åren, vilket har gjort det till ett attraktivt bostadsområde. Oavsett om du har bott här tidigare eller om du är helt nyinflyttad så vill vi skicka med dig några tips.

Läs mer
Kollage på tre bilder där barn är med på olika aktiviteter tillsammans med pedagoger och gymnasieelever..

Thoren Framtid Gustavsberg samarbetar med gymnasium för att utbilda framtidens pedagoger

Thoren Framtid i Gustavsberg har nyligen startat igång ett projekt där förskolan ska samarbeta med elever som läser barn- och fritidsprogrammet på Gustavsbergs gymnasium. 

Läs mer
ThorenGruppens logotyp.

Information: Här är ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Nedan finns ThorenGruppens riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för Coronavirusets spridning och påverkan.

Läs mer
Illustration med en rosa himmel och en luftballong och hjärtan.

Barnen svarar på "Vad är kärlek?"

Barnen på Thoren Framtid Gustavsberg fick svara på vad kärlek är och det blev många fina beskrivningar!

Läs mer
Fem barn skrattar och springer mot kameran i förskolans lokal.

Lego, lera och lärande – barnen berättar om Thoren Framtid

Hur är det att gå på förskolan? Vad är en bra förskollärare? Vi frågade experterna om vad de tycker – här berättar förskolebarnen Julius, Greta, Ida, Vera och Vilma om deras dagar på Thoren Framtid.

Läs mer
Profilbild på Izabell.

Fler förskollärare behövs – Izabell bryter trenden

Det råder i dag enstor brist på utbildade förskollärare. Arbetsförmedlingen ger yrket hela 4,88av 5 möjliga på bristindexet, vilket är ett av de högsta i Sverige. En av dem som nu siktar på att bli utbildad förskollärare är Izabell Bergman. På sidan av jobbet på Thoren Framtid i Gustavsberg studerar hon till sin examen.

Läs mer
Person utklädd till en tiger står på huk och gör en high five med ett barn.

Kalas på Thoren Framtids förskola i Gustavsberg

Thoren Framtids förskola i Gustavsberg firar två år!

Läs mer