Det finns ELD inne i berget!

Det finns ELD inne i berget!

 Dekorativt element

På Thoren Framtid i Falkenberg är naturvetenskapen levande i barnens lärande. Undervisningen har sedan en tid utgått från deras intresse kring vattnets kretslopp. Tillsammans har man byggt ett system som visar på hur vatten dunstar och blir till moln och åter till regn.

Nu har pedagogerna fångat barnens nyfikenhet kring vad som finns inne i berget. Därför väljer man att undersöka vad vulkaner är.  Barnen ställer genuina frågor kring hur elden kommer ut och hur stenar kan smälta. De samtalar om att en vulkan kan se ut som ett fyrverkeri och att när den slocknar blir det mjuka till hård sten igen. En  barn säger att det kan bli så mycket rök att det blir grått ända upp i molnen. Pedagogen fångar intresset och utvecklar samtalet till en liknelse av att stå vid en brasa.

Men kan det här hända i Sverige, frågar ett barn med oro i blicken. Pedagogen använder frågan till en berättelse om att vi förr hade vulkaner i Sverige och på hela jorden, men att de nu inte finns i Sverige.

Efter att ha visat hur kontinentalplattor spricker, symboliserat av ett A4-papper undrar ett barn om det som smälter kan bli till guld också. Pedagogen avslutar lär-stunden med att konstatera att vi har mycket vi behöver kolla upp framöver. Sedan äter barnen frukt och allt de nya får klokt sjunka in deras begreppsvärld.

 Dekorativt element

Fler nyheter

En kvinna sitter i gräset och pussar ett barn hon har i famnen på kinden.

Hemester igen? 4 tips på vad du kan göra med barnen i Falkenberg

Blir det att semestra på hemmaplan i år igen? Det behöver inte vara långtråkigt bara för att ni är hemma – i Falkenberg finns en massa roliga saker att göra för dig och barnen! 

Läs mer
Ett barn står bakom ett torn med klossar och ler.

Välkommen till Thoren Framtid

Hej och välkomna alla barn, vi har saknat er och vi ser fram emot att lära känna alla nya barn!

Läs mer
Thoren framtids logotyp

Information om öppet hus och events

Just nu pågår inspelningen av ett digitalt öppet hus. Mer information kommer inom kort.

Läs mer
ThorenGruppens logotyp.

Information: Här är ThorenGruppens riktlinjer för Coronaviruset

Nedan finns ThorenGruppens riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för Coronavirusets spridning och påverkan.

Läs mer